معهدنا المدينة المنورة دمياط الجديدة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
سبحان الله وبحمده وسبحان الله العظيم
معهدنا المدينة المنورة دمياط الجديدة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
سبحان الله وبحمده وسبحان الله العظيم
معهدنا المدينة المنورة دمياط الجديدة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


معهدنا المدينة المنورةالابتدائى الازهرى بدمياط الجديدة
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin



عدد المساهمات : 148
تاريخ التسجيل : 22/01/2012

د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   Empty
مُساهمةموضوع: د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية    د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   Icon_minitimeالجمعة مارس 16, 2012 8:30 pm

د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   YQd31478

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صلى وسلم وبارك على سيدنا محمد
.
[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh
.

اللحوم ومشاكلها اللى مش بتخلص
.

.
انا شايفاكو بتسالوا طب هنعمل اية ف اللحوم والامراض اللى عمالة تزيد
وخاصة الحمى القلاعية foot &mouth disease
طب احنا هنبطل نشترى لحوم ولا اية
طيب ماحنا مش هنشترى لحوم مجمدة
وناس تانية عمالة تشكك ف لحمة الجيش
انا هنا ياشباب هعرفكم شوية اساسيات عن اللحوم وعن كيفية التعامل معاها
وعلى فكرة انا طبيبة بيطرية
يعنى مش هخترع

نبدا بعد الصلاة على رسول الله
.

[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh


.
1..
اولا ماتفرحيش اوى لماتشترى لحمة طازة وياة باة لو لسة مدبوحة
دى بيبقى اكبر خطر لية لان اللحمة ف الفترة من الذبح لحد 12 ساعة بعد الذبح بتمتص كمية كبيرة جدا من الماء والميكروبات يبقى لو هتشترى لحمة ماتطبخيهاش قبل 12 ساعة لو لسة مدبوحة ودة تنبية اهم للى بيدبحوا ف الاعياد وهوب على الحلة ع النار وهوب على الاكل عارفين لية بعد 12 ساعة؟؟
عشان اللحمة بتنتج احماض بتقتل الميكروبات دى و بتسوى اللحوم اسرع
وتخلى الطعم الذ واحسن
.



[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh
.
2..
والافضل ف اللحوم لو اشتريتيها بس منبن
جزار معروف
لحمة باين فيها الختم لو بصيتى على الختم تحسى بالكلام ظاهر مجزر كذ ا وكمان التاريخ بيبقى ظاهر ف الدبيحة المتعلقة
ولو جيبتى اللحمة وجمدتيها يبقى افضل ليها وبعدين استعمليها


يبقى كدة احنا وصلنا
للحوم المجمدة
.
.
بس مش اى مجمدة
طب اللحوم المجمدة عشان اشتريها تبقى عاملة ازاى
اولا ماتكونش فاكة من التلج اللى فيها يعنى فية محلات بتحط اللحمة قدامها كدة وتعرضها ياشباب اللحوم المجمدة ماينفعش تفك وبعدين يعاد تجميدها لان دة بينشط البكتريا والميكروبات ف اللحمة
لو هتجيبى باة لحمة مجمدة اللى كلنا بنخاف منها ماشى ليكى حق تخافى ماتجيبيش لحمة مجمدة عارفة هتجيبى اية
لحمة الجيش
ايوة لحمة الجيش دى مش مستوردة ياشباب لحوم مجمدة يابنات الجيش عندة مزارع محترمة وبيربى فيها كل حاجة وعندة مجازر وعندة اطباء بيطرى ومهندسين زراعيين و
بيطلع لحوم انضف من اىى لحوم وبيبيعها بسعر تكلفتها مش زى الجزارين
يبقى لو هتجيبى اضمن هاتى
لحمة حمرا من الجيش
مفروم من الجيش
كبدة من الجيش
وهاتى منتجات الجيش كلها حيوانية او زراعية من الجيش منافذة ف كل مكان
لحمة فراخ خضار صلصة زبدة مربى اى حاجة
هاتيها وقلبك جامد

طيب
لو جيبنا اللحمة بتاعة الجيش
لازم تتعاملى معاها صح
ازاى
؟؟
.[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh
.
ماتجيبيش اللحمة وهى متجمدة تحطيها ف مية سخنة عشان تفك لانها لو عملتى كدة تفقد قيمتها الغذائية حطيها ف مية من الحنفية وسيبيها تفك براحتها
وحطيها ف حلة وحطى عليها البصلة والبهارات
ووطى خالص عليها خليها تتشوح ومايكونش فيها اى دم
ولما تلاقيها بدات تحسى ان مفيهاش دم زودى مية وسيبيها تستوى
وممكن تسيبيها تستوى من غير مية وبتبقى تحفة
طيب لو حطيتى مية عليها
سيبها تغلى واوعى
اوعى
تشيلى الريم اللى ع الوش لان الريم دة او اللى انتو بتسموة
مية مدممة بيبقى فية معظم البروتينات والحديد اللى ف اللحمة
عشان كدة قلتلك ممكن تسويها من غير مية
هتشوفى طعم ولا اروع منة
وقيمة غذائية عالية
ومعلش لو اخدت شوية وقت

حاجتين مهمين كمان
خدوا بالكم منهم
.
.
وهم لون اللحمة
يعنى لازم يكون لونها لافاتح ولاغامق تحسى انها موردة كدة
والدهن اللى فيها لازم يكون ابيض مايكونش مغير
لان اى لون متغير ف الدهن
معناه ان الدبيحة دى كانت مريضة قبل الذبح

حاجة اخيرة
.
.
وانتى بتطبخى اللحمة خلى باللك لازم تستوى كويس جدا لان الميكروبات كلها
يابتتقتل عند درجة حرارة عالية
ودى بالسوى الكويس
يا بتتقتل عند درجة حرارة التجمد
ودى احنا عملناها لما جبنا اللحمة من المجمدة بتاعة الجيش


[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh
هقولكم على حاجة
.
.
ارقى وافخم المطاعم
بتستعمل اللحوم المجمدة بس الطعم دة دورك انتى ودور الطباخ واضافاتة وبهاراتة




على فكرة كمان
.
.
لحوم الدواجن احسن مليون مرة من اللحوم الحمرا
لانها
بها كوليسترول اقل على القلب والشرايين
سهلة الهضم
تحتوى دهون اقل
وسعرها اقل
يعنى كيلو اللحمة ابو 60 جنية يجيب 3 فرخات متوسطة او فرختين حلويين
وياريت اكون افدتكم
ولو حد عندة استفسار عينية لية


.

.[/img]د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية   6907q770gq3jeh



ابقوا استنونى ف موضوع حلو اوى
عن لحوم الفراخ وازاى نعرف الفرخة كانت عيانة ولا لاء قبل الدبح
وازاى نتعامل مع الفرخة صحيا قبل الطهى
بس لو لاقيت منكم تشجيع
ماشى
تصبحوا على خير
[img]http://dl3.glitter-graphics.net/pub/6/6907q770gq3jeh.gif
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://almadinah.3oloum.com
 
د.بيطرى هتقولك تتعاملى مع اللحوم ازاى الايام دى عشان الحمى القلاعية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
معهدنا المدينة المنورة دمياط الجديدة :: المرأة والمجتمع-
انتقل الى: